Wszechnica Żywieniowa w SGGW, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2016/2017 15 marca Przyprawy – dla smaku i zdrowia
- dr hab. Renata Kazimierczak (Zakład Żywności Ekologicznej, SGGW)
- dr inż. Andrzej Janicki (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)
- dr inż. Dominika Głąbska (Zakład Dietetyki, SGGW)
19 kwietnia Żywienie a odporność organizmu
- prof. dr hab. Krystyna Skwarło (Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski)
17 maja Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie
- prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego)
- dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
21 czerwca Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne – korzyści i zagrożenia
- dr hab. Ewa Lange (Zakład Dietetyki, SGGW)
- dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)
Spotkania odbywają się:
- w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.15
- w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
- na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II
- Dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503
WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na stronie internetowej: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl
Kontakt z organizatorką: mgr Hanna Wysocka telefon: (22) 59-37-004 e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl