Wszechnica Żywieniowa SGGW zaprasza

Wszechnica Żywieniowa w SGGW, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji  zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2016/2017 15 marca Przyprawy – dla smaku i zdrowia

  • dr hab. Renata Kazimierczak (Zakład Żywności Ekologicznej, SGGW)
  • dr inż. Andrzej Janicki (Zakład Technologii Gastronomicznej, SGGW)
  • dr inż. Dominika Głąbska (Zakład Dietetyki, SGGW)

  19 kwietnia Żywienie a odporność organizmu

  • prof. dr hab. Krystyna Skwarło (Wydział Biologii, Uniwersytet Warszawski)

17 maja Choroba Hashimoto – leczenie i żywienie

  • prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, Centrum Medyczne Kształcenia Podyplomowego)
  • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

21 czerwca Alergie pokarmowe a diety eliminacyjne – korzyści i zagrożenia

  • dr hab. Ewa Lange (Zakład Dietetyki, SGGW)
  • dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

  Spotkania odbywają się:

  • w trzecie środy miesiąca, o godz. 17.15
  • w SGGW w Warszawie przy ul. Nowoursynowskiej 159c
  • na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32),  w Auli II
  • Dojazd: autobusy 148, 166, 185, 193, 401, 503

  WSTĘP WOLNY!

Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na stronie internetowej: www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

Kontakt z organizatorką: mgr Hanna Wysocka telefon: (22) 59-37-004 e-mail: hanna_wysocka@sggw.pl